Cimitirul Green-Wood, Brooklyn, New York. Cu 600.000 de morminte pe 478 de acri, cimitirul este foarte popular in randul turistilor care se inghesuie sa-l viziteze cand vin prin New York. A existat chiar o campanie prin care se incuraja mutarea unor morminte celebre acolo si donarea de monumente. Din 1838 pana in 1883, cand s-a construit podul Brooklyn, nu prea a reusit sa atraga prea multi „locatari”.
Multe morminte au fost decorate, insa tot nu au atras asa de multe… inmormantari. Cam toate personalitatile importante din New York din a doua jumatate a secolului al XIX-lea pot fi gasite aici. Gasim, de asemenea, si monumente pentru cei decedati in razboi, inclusiv un obelisc care tine loc de mormant pentru 103 din cele 300 victime ale incediului care a cuprins teatrul din Brooklyn.
Vechiu Cimitir Evreiesc, Josefov, Praga, Cehia. Din 1439 pana in 1787, vechiul cimitir evreiesc din Josefov si-a facut datoria, avand pietre funerare cu unghiuri ciudate si pozitii aproape nefiresti. Franghiile separa calea de acces de pietrele funerare, iar fiecare individ trebuie sa cumpere bilet pentru a vedea cimitirul si sinagogile din imprejurimi. Desi foarte multe cimitire evreiesti au fost distruse din ordinul lui Hitler, insusi dictatorul a ordonat ca acest cimitir sa fie lasat in pace si a ramas intact, planuind sa isi construiasca un muzeu aici dupa presupusa victorie.
Zentralfriedhof. Simmering, Viena, Austria. Este cel mai mare al doilea cimitir din Europa si cel mare din Europa tinand cont de numarul de morminte-3.3 milioane de decedati.
Cele mai faimoase personalitati din cimitir sunt grupate in sectiunea Ehrengräber. Cum Viena este capitala muzicii clasice, si Ehrengräber este casa multor compozitori si muzicieni clasici, multi dintre ei fiind mutati din alte cimitire aici. Ludiwg Van Beethoven, Johannes Brahms, Antonio Salieri, Franz Schubert sau Johann Strauss (I&II) isi dorm somnul de veci linistiti in cel mai mare cimitir european, doar au fost uriasi in domeniul lor si meritau un loc de veci pe masura.