Leasingul operational si firmele de inchirieri auto

Leasingul operational se defineste drept o forma particulara de finantare ce poate fi asemanata cu inchirierea, astfel incat, tu poti utiliza autovehiculul nou, impreuna cu un pachet de beneficii adaptat propriilor necesitati, fara sa fii nevoit sa il achizitionezi. La finalul contractului nu trebuie decat sa returnezi masina, riscul deprecierii fiind suportat integral de comapania de leasing. Un astfel de leasing operational este recomandat companiilor si managerilor ce au nevoie de o flota auto, dar nu-si pot permite gestionarea lor.

Din punct de vedere financiar nu trebuie decat sa platesti o rata/chirie lunara unica si invariabila pe toata durata contractului, in care sunt incluse toate taxele si asigurarile (taxa de inmatriculare, vigneta, asigurarile CASCO si RCA). Pentru ca pachetul de servicii sa fie complet, sunt asigurate mentenanta, intretinerea si reparatiile, administrarea anvelopelor, asistenta rutiera si vehicul de inlocuire, astfel timpul de imobilizare a autovehiculelor fiind practic inexistent, iar echipele de angajati isi pot desfasura treaba fara batai de cap. Cat despre revizii si reparatii, ele vor fi facute corect si la timp, conform normelor producatorului. Alte avantaje ale unui leasing operational sunt contractele ce pot fi ajustabile in cazul in care afacerile si nevoile tale evolueaza, putandu-se astfel modifica pe parcursul contractului perioada de inchiriere, numarul de kilometri sau chiar si tipul autovehiculului. Prin urmare tot mai multe firme de inchirieri auto aleg sa ofere astfel de servicii de leasing operational sau mai bine zis inchirieri auto pe termen lung, acestea avand cateva avantaje in plus fata de inchirierile auto obisnuite.

Astfel, daca esti in cautarea unor autoturisme pentru compania ta si totusi nu vrei sa ai de a face cu societatile de leasing, poti consulta ofertele firmelor de inchirieri auto precum www.rpdrentacar.ro, unde tarifele pot deveni negociabile in cazul inchirierii masinilor pe perioade mai lungi.