Din culisele showbizului autohton

Ma mai uit pe la televizor din cand in cand si din pacate tot ce vad ma oripileaza. Nu pentru ca as fi mofturoasa sau pentru ca as avea eu gusturi mai bune ci pentru ca in general - tot ceea ce ne inconjoara nu face decat sa ne strice. Cel putin pe unele canale nu baga decat stiri de senzatie, pe PROTV au inceput sa aduca la show-ul lui Maruta numai tigani si manelisti, pirande si parapante, iar pe alte posturi nu vezi decat clipuri cu funduri goale, cu sani pe-afara si cu buze umflate cu pompa. Iar din culisele showbizului autohton nu poti sa intelegi nimic altceva decat barfe. Asta pentru ca se pune atat de mult accent pe viata vedetelor incat oamenii uita sa isi mai traiasca viata.

Si cum uitam sa ne traim viata - devenim nefericiti pentru ca involuntar traim viata altora. Mi-e sila de viata vedetelor din mai multe motive: in primul rand - noi oamenii de rand - adica oamenii astia mai de jos, avem grave probleme financiare si chiar nu cred ca am avea nevoie sa vedem luxul in care traiesc marii bastani si marii baroni. Apoi - in al doilea rand - se pare ca nimeni nu isi da seama ca noi - oamenii astia marunti - ajungem sa fim depresivi din cauza ca vedem cum altii se distreaza si isi duc viata la maxim de vreme ce noi nu stim altceva inafara de munca, mancare, acasa si somn. Adica strict supravietuire si suntem morocanosi zilnic din acest motiv. E si normal la urma urmei - avand in vedere ca viata nu ne ofera nici o placere si suntem presati continuu de datorii si de multe altele. In cele din urma showbiz-ul autohton nu face decat sa deprime populatia cu toate nebuniile pe care le arata si nu face decat sa ne impuna o doza mare de incultura pentru ca nu apare nimeni la televizor care sa ne spuna ceva frumos, ceva cult, sa ne invete sa fim mai buni si sa ne invete sa fim mai respectuosi cu cei din jurul nostru cat si cu natura, cu animalele si asa mai departe.

In showbizul asta de rahat nu ne invata nimeni cum sa supravietuim unui dezastru - unui necaz in familie si nu ne invata nimeni cum sa ne facem oameni mai mari, de nadejde si plini de entuziasm.