Zile de nastere si de nume

Zilele de nstere sunt interesate la o anumita varsta, adica la varsta copilariei. Chiar si adolescentii sunt incantati. Ies in club, se distreaza. Adultii in schimb nu prea. Nu pot spune ca ii uras ziua de nastere dar nici nu o prefera. Multi invitati, cadouri putine sau chiar deloc, pregateala multa in bucatarie, curatenie in casa multe treburi de facut. Aceleasi treburi ca de sarbatori, exceptie facand bradul din mijlocul casei.

Dar pe langa faptul ca trebie sa-i primesti de ziua de nastere, mai esti nevoie si de ziua de nume. Aceeasi chestie.

Nu inteleg rudele sau prietenii care la vreo onomastica se imbulzesc in casa omului sa manace si sa bea. Adica na...mancare si bautura gratuita. Buna dispozitie sigur e asa ca prezenta este obligatorie.

Daca pentru copii este o adevarata sarbatoare, asteapta momentul cu cateva saptamani inainte, adultii nu stiu cum sa-l indeparteze, daca ar pute, ar opri timpul.

Copii insa asteapta tortul, prietenii de pe strada sau din fata blocului sau colegii de la scoala. Ii intereseaza foarte mult cadourile. Orice altceva in afara de sosete si chiloti.

De exemplu de ziua mea, cand eram mica ai mei nu ezitau sa-mi cumpere pijamale groase (fiind nascuta la sfarsitul lunii octombrie) si sosete. Jucariile erau si ele dar pe planul doi. Prietenii familiei se gandeau sa mai vina cu cate o carte, iar un adevarat esec pentru mine. Oricum cu cat inaintezi in varsta nu te mai intereseaza cadourile asa mult. Daca iti aduc ceva bine, daca nu iar bine.

Totusi chiar daca e foarte multa munca de facut si multe pregatiri merita sa petreceri alaturi de cei dragi, de prieteni cateva ore bune. Mai depanati o amintire, mai discutati o stire, cat de cat iesiti din rutina.

Si fiindca maine este Sf. Dumitru la multi ani tuturor cu acest nume.